bar
banner
bar nazaj domov projekt download kontakt bar

Digital Rain

Ta projekt je nastal predvsem iz poskusnih razlogov. Že nekaj časa sem si namreč želel poskusiti programirati kaj v zvezi z grafiko. Želja se mi je uresničila, ko sem našel zelo zanimiv in precej enostaven primer grafičnega programa (igrice) na spletni strani Acid-Play. Igra se je imenovala "And The Sky Full Of Stars..." avtorja "Jari Komppa", poleg zaženljivih datotek pa je vsebovala tudi source v C-ju. Precej navdušen sem pregledal kodo in ugotovil, da bi nekaj na podobni ravni zahtevnosti verjetno uspel napisati tudi sam. Tako sem se lotil tega ohranjevalnika zaslona, saj sem imel ideje glede "Matrice" že prej.

Dokumentacija mojega projekta je precej pomanjkljiva, saj sem ga pisal sproti po trenutnih željah in težavah in ne toliko načrtno. Vseeno je nekaj malega navodil v datoteki "readme.txt", za katero vam priporočam, da si jo kolikor toliko natančno preberete.

Drugače pa je ohranjevalnik vsem dostopen s te strani in ga lahko brez posebnega dovoljenja prenesete na računalnik, uporabljate in/ali delite naprej. Prilagam tudi izvorno kodo, ki sicer ni najlepša, je pa berljiva. Pri tem postavljam pogoj, da morate pri vsaki modifikaciji in redistribuciji programa navesti originalnega avtorja.

Program deluje v okoljih Windows. Ne podpira 64bit različice Windows Viste.


PRENESI DIGITAL RAIN

bar

(c) 2009, Pavel Stare