bar

24.11.2020 (GMT)
IP:
4454 obiskov

bar domov novice projekti o avtorju povezave kontakt rss bar

(18.2.2010) TAM3: New foundations

Spet je mesec naokoli, nova nadgradnja pa malo zamuja. A nič ne skrbite, bo zato toliko večja.
Tokrat imam namreč v planu realizirati koncept prijavljanja in računov na moji strani. S tem se bodo odprle mnoge nove možnosti o katerih sem (in upam da ne sam) lahko zaenkrat samo sanjal. Z nekaj dodelavami bo tako relativno kmalu mogoče komentirati moje objave, imeti dostop do posebnih svojih strani in podobno.
Torej - veselite se in radujte - kajti kmalu vas bo nekaj lahko imelo račun in s tem dodatne privilegije.

(20.1.2010) ...and they will count

Števec je po novem operativen. Deluje na podlagi podatkovne baze, v katero se vpisujejo IP-ji računalnikov, ki so do strani dostopali, časi zadnjega dostopa in število dostopov.
Števec dostopov se poveča (in čas dostopa osveži) samo v primeru, če je od zadnje povečave že minilo 10 min. Na ta način se izognem povečevanju števca obiskov za vsako osvežitev strani (ali klik na gumb-povezavo na strani).
Popravil sem tudi datum, ki bo zaenkrat kazal pravilno (slovensko) in se bo tudi premikal ob polnoči.

(18.1.2010) TAM2: Let them count...

Najprej bi sicer rad vsem, ki to berete voščil srečno novo leto (malo pozno, ampak namen je dober).
Kakorkoli, na žalost vas moram spet malo razočarati, saj se v nasprotju z obljubami o naslednji objavi spet nisem uspel dovolj potruditi in objaviti kakšnega večjega projekta. Sem se pa v zadnjem času malo igral z jezikom php, rezultat pa je viden na bannerju spodaj desno.
Od zdaj naprej bo tam datum (zaenkrat je GMT - polnoč je šele ob 1h :), ampak bom enkrat do naslednjega meseca ta čas popravil na lokalnega), vaš IP naslov in kmalu tudi števec obiskov.
Tega nameravam dodati v kratkem, bo pa beležil število obiskov glede na IP naslove. Na ta način bom namreč končno lahko izvedel precej natančno, koliko obiskovalcev dejansko zaide na mojo stran.
Se vidimo v kratkem.

(18.12.2009) TAM1: It's ALIVE!

Za prvi "projekt" smatram že to, da se s stranjo spet ukvarjam... Rezultat tega je zaenkrat dodan RSS feed, prek katerega lahko od sedaj naprej spremljate vse, kar bom napisal na tole stran o novicah. Gumbek je že na voljo na vrhu strani na desni strani menija.
Dodal sem tudi "favicon" - to je tista mala sličica poleg naslova v brskalniku. Glede na to, da sem imel z izdelavo povezave do sličice precej težav, smatram to kot omembe vreden dosežek.
Še odgovor za vse tiste, ki se sprašujete, kaj počne ime propadle mariborske tovarne tovornjakov v naslovu mojega vpisa - kratica v mojem primeru pomeni "Thing A Month". Tako se bodo tudi začenjale vse moje nadaljne mesečne objave. Ostali del naslova naj bi se nanašal po eni plati na "oživitev" moje strani, po drugi pa na "RSS live feed".
Glede na to, da je bil ta projekt kratek, obljubljam da bodo naslednji (vsaj v glavnem) nekoliko zahtevnejši, zanimivejši in obširnejši.

(17.12.2009) Nova obzorja

Zadnje čase se s tole stranjo nisem kaj dosti ukvarjal, kar se precej očitno vidi iz datumov vpisov. Za vse navdušence nad mojo stranjo (ki vas je vsekakor ogromno :) ) - obetajo se vam lepi časi.
Na pobudo še posebej navdušene obiskovalke sem se namreč odločil, da bom odslej po enkrat na mesec na tej strani objavljal, kakšnih projektov se lotevam in kakšna je njih uspešnost.
Mislim, da imam vsaj za začetek gradiva dovolj, redni vpisi pa bodo predvidoma izhajali vsakega 18-ega v mesecu (če vam ni jasno, zakaj ravno vsakega 18-ega, potem pojdite gledat stran o avtorju. Tako je prvi vpis predviden jutri, čeprav so njegovi rezultati že vidni na strani.

(14.1.2009) Digital Rain 2.0

Končno sem dejansko omogočil download Digitalnega dežja, za katerega upam, da vam bo dobro služil kot ohranjevalnik zaslona in da boste z njim imeli kar se da veliko veselja.
Sicer ni čisto tak kot sem si ga zamišljal, ker precej stvari še vedno ni razvitih, vendar je vseeno dovolj dober, da si zasluži naslednjo verzijo. Nekaj tehničnih podrobnosti je v datoteki "beri me", s katero naredite natančno to, na kar namiguje - preberite jo.
Drugače pa si lahko Dež naložite od tukaj.

(24.11.2008) Digital Rain

Objavil sem prvi projekt, ki se imenuje "Digital Rain". Vse, ki že veste o čem teče beseda in se sprašujete, če je to že nadgrajena verzija moram razočarati, saj verzija 2 še ni izdelana do konca. Pričakujem pa, da bo na voljo vsaj v približno enem mesecu, torej do novega leta.

Poleg tega sem na stran "avtor" dodal še svojo sliko. Če vas torej zanima kako izgledam, si jo lahko ogledate tukaj.

(10.11.2008) Posodobitve

Kakor sem včeraj obljubil, danes že sledi prvo poročilo o posodobitvah:
Vsi deli moje strani že obstajajo, razen del s projekti, saj je le ta najbolj zapleten za postavitev. Ostali deli strani sicer niso zelo lepo in esetetsko urejeni in jim manjka tudi kakšna dodatna slika, ampak čisto surova osnova strani je narejena.

Do naslednjič nameravam zgraditi še del s projekti, dodati prvi projekt, nato pa se lotiti resnejših popravkov strani, kot so lepša oblika (urejanje strani z div-i in ne s tabelami...), večja interaktivnost (dodajanje komentarjev v novice, mogoče posebni deli strani samo za prijatelje...), obrazec za pošiljanje elektronske pošte na moj naslov in še marsikaj bi se našlo.

(9.11.2008) Tipkal sem...

in tipkano je stran postalo. Sicer sem imel na razpolago že precej "surovin" od prejšnjega poskusa izgradnje, ampak vseeno ni bilo kar tako enostavno. vseeno je najpomembneje, da je moja stran končno ugledala serverje interneta in seveda kar je še bolj pomembno - vaše domače računalnike.

Veliko stvari zaenkrat še manjka, prav tako je stran precej toga in ne-tako-zelo prijetna za vzdrževanje, zato namrevam še kar precej stvari popraviti ali dodelati. Omenil bi rad še, da sem imel veliko srečo, da sem na AgilityHosterju uspel dobiti pod-domeno z imenom "pavel". Tako imam čast, da naslov moje strani vsebuje moje ime v neokrnjeni obliki.

Drugače pa bo v prihodnosti na tej strani mogoče prebrati kaj o posodobitvah strani, oziroma o novih ali nadgrajenih projektih, ki bodo objavljeni. Vsaj tako je v načrtu...

bar

(c) 2010, Pavel Stare